Harmonogram porównań między laboratoryjnych (ILC)

Oferta / Harmonogram porównań między laboratoryjnych (ILC)
Kliknij i wypełnij krótki formularz, aby zgłosić się na szkolenie. ZGŁOŚ SIĘ NA SZKOLENIE

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najświeższe informacje bezpośrednio na swoją skrzynkę - podaj swój e-mail i subskrybuj nasz newsletter.

Podaj swój e-mail:

*Podaj swój e-mail ponownie i kliknij "WYPISZ", jeśli chcesz zrezygnować z subskrybcji.

Harmonogram porównań międzylaboratoryjnych (ILC)

Organizowane w 2017 roku porównania ILC

Programy i karta zgłoszeniowa dostępne poniżej tabeli

MatrycaMetodaTermin badańWielkość próbkiKod porównania
Konserwy hermetycznie zamknięte (metalowe i blaszane)Szczelność i trwałość (analiza jakościowa)grudzień 20181 próbka2-1/ILC/2018
Zboża i przetwory zbożoweObecność szkodników i ich pozostałości w produktach żywnościowychgrudzień 20181 próbka6-2/ILC/2018
Owoce suszone i ich mieszanki; warzywa suszone i ich mieszanki; ziarna nasiona oleistych i strączkowych , grzyby suszone, orzechyObecność szkodników i ich pozostałości w produktach żywnościowychgrudzień 20181 próbka6-1/ILC/2018
Opakowania hermetycznie zamknięte (aluminiowe)Szczelność i trwałość (analiza jakościowa)grudzień 20181 próbka2-2/ILC/2018
Przetwory owocowo-warzywneZawartość kwasów tłuszczowychgrudzień 20181 próbka10/ILC/2018
HerbataZawartość popiołu nierozpuszczalnego w kwasiegrudzień 20181 próbka11-1/ILC/2018
HerbataZawartość popiołu ogólnegogrudzień 20181 próbka11-2/ILC/2018
HerbataWoda/Sucha masagrudzień 20181 próbka11-3/ILC/2018
KawaWoda/Sucha masagrudzień 20181 próbka12/ILC/2018
Przetwory owocowo-warzywneCechy organoleptyczne: np. wygląd, barwa, konsystencja, smak, zapachczerwiec 20181 próbka8/ILC/2018
Wyroby i produkty cukiernicze Liczba nadtlenkowa wyekstrahowanego tłuszczugrudzień 20171 próbka17-5/ILC/2017
Tworzywa melaminowo- formaldehydowe przeznaczone do kontaktu z żywnościąMigracja formaldehydugrudzień 20171 próbka3/ILC/2017
Mięso i przetwory mięsneZawartość skrobigrudzień 20171 próbka13-2/ILC/2017
Wyroby i produkty cukiernicze Zawartości kwasu sorbowego i benzoesowegogrudzień 20171 próbka17-6/ILC/2017
Papier i tektura przeznaczone do kontaktu z żywnościąZawartość formaldehydu w wyciągu wodnym grudzień 20171 próbka1/ILC/2017
Mięso i przetwory mięsneIdentyfikacja płci mięsa wołowegogrudzień 20171 próbka13-3/ILC/2017
Wyroby i produkty cukiernicze Zawartości popiołu nierozpuszczalnego w kwasiegrudzień 20171 próbka17-7/ILC/2017
Sól kuchennaZawartość jodku potasugrudzień 20171 próbka7/ILC/2017
Zioła i przyprawy Zawartość popiołu nierozpuszczalnego w kwasiegrudzień 20171 próbka16-1/ILC/2017
Naczynia ceramiczneMigracja Cd i Pb - wnętrzegrudzień 20171 próbka5/ILC/2017
Zioła i przyprawy Zawartość popiołu ogólnegogrudzień 20171 próbka16-2/ILC/2017
Przetwory owocowo - warzywneKwasowość lotna w przeliczeniu na kwas octowygrudzień 20171 próbka9-1/ILC/2017
Zioła i przyprawy Zawartość wody/suche masygrudzień 20171 próbka16-3/ILC/2017
Tłuszcze roślinne, zwierzęce i mieszanki tłuszczowe Liczba kwasowagrudzień 20171 próbka18-1/ILC/2017
Koncentraty spożywczeObecność zanieczyszczeń mechanicznychgrudzień 20171 próbka14-1/ILC/2017
Tłuszcze roślinne, zwierzęce i mieszanki tłuszczowe Liczba nadtlenkowagrudzień 20171 próbka18-2/ILC/2017
Koncentraty spożywczeOznaczanie szkodników zbożowo-mącznych żywych, martwych i ich pozostałościgrudzień 20171 próbka14-3/ILC/2017
Tłuszcze roślinne, zwierzęce i mieszanki tłuszczowe Identyfikacja i oznaczanie ilościowe kwasów tłuszczowychgrudzień 20171 próbka18-3/ILC/2017
Przetwory owocowo – warzywne Zawartość azotynów i azotanówgrudzień 20171 próbka9-2/ILC/2017
Przetwory owocowo - warzywneZawartość białkagrudzień 20171 próbka9-3/ILC/2017
Przetwory owocowo - warzywneZawartość chlorku sodugrudzień 20171 próbka9-4/ILC/2017
Mięso i przetwory mięsneZawartość kwasu sorbowego i benzoesowegogrudzień 20171 próbka13-1/ILC/2017
Koncentraty spożywczeZawartość popiołu nierozpuszczalnego w kwasiegrudzień 20171 próbka14-2/ILC/2017
Makron przed i po ugotowaniuCechy organoleptyczne: np. wygląd, barwa, konsystencja, smak, zapach, tekstura grudzień 20171 próbka15-1/ILC/2017
Przetwory owocowo - warzywneZawartość cukrów ogółemgrudzień 20171 próbka9-5/ILC/2017
Wyroby i produkty cukiernicze Zawartość wody/suchej masygrudzień 20171 próbka17-1/ILC/2017
PieczywoCechy organoleptyczne: np. wygląd, barwa, konsystencja, smak, zapach, tekstura grudzień 20171 próbka15-2/ILC/2017
Przetwory owocowo - warzywneZawartość cukrów redukującychgrudzień 20171 próbka9-6/ILC/2017
Wyroby i produkty cukiernicze Całkowita zawartość błonnika pokarmowegogrudzień 20171 próbka17-2/ILC/2017
Mleko w proszkuCechy organoleptyczne: np. wygląd, barwa, konsystencja, smak, zapach, tekstura grudzień 20171 próbka15-3/ILC/2017
Przetwory owocowo - warzywneZawartość kwasu sorbowego i kwasu benzoesowegogrudzień 20171 próbka9-7/ILC/2017
Wyroby i produkty cukiernicze Kwasowość ogólnagrudzień 20171 próbka17-3/ILC/2017
Materiały i wyroby przeznaczone do kontaktu z żywnościąOznaczanie zapachu i smaku przekazywanego przy bezpośrednim kontakciegrudzień 20171 próbka19/ILC/2017
Przetwory owocowo - warzywneZawartość zanieczyszczeń mineralnych nierozpuszczalnych w 10% HClgrudzień 20171 próbka9-8/ILC/2017
Wyroby i produkty cukiernicze Liczba kwasowej wyekstrahowanego tłuszczugrudzień 20171 próbka17-4/ILC/2017
Naczynia szklaneMigracja Pb i Cd - obrzeżegrudzień 20171 próbka4/ILC/2017
Przetwory owocowo - warzywneZawartość wody/suchej masygrudzień 20171 próbka9-9/ILC/2017

 

Zgłoszenia przyjmujemy na Kartach Zgłoszeniowych (załącznik poniżej)

Minimalna ilość uczestników do przeprowadzenia w/w porównań międzylaboratoryjnych wynosi 6, w przypadku zgłoszenia się mniejszej liczby chętnych porównania nie odbędą się lub zostaną opracowane bez obróbki statystycznej.

kontakt w sprawie porównań międzylaboratoryjnych:

e-mail: ilc@a2kcent.pl

tel. 660 421 107 lub 608 301 418