Harmonogram porównań między laboratoryjnych (ILC)

Oferta / Harmonogram porównań między laboratoryjnych (ILC)
Kliknij i wypełnij krótki formularz, aby zgłosić się na szkolenie. ZGŁOŚ SIĘ NA SZKOLENIE

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najświeższe informacje bezpośrednio na swoją skrzynkę - podaj swój e-mail i subskrybuj nasz newsletter.

Podaj swój e-mail:

*Podaj swój e-mail ponownie i kliknij "WYPISZ", jeśli chcesz zrezygnować z subskrybcji.

Harmonogram porównań międzylaboratoryjnych (ILC)

Organizowane w 2017 roku porównania ILC

Programy i karta zgłoszeniowa dostępne poniżej tabeli

MatrycaMetodaTermin badańWielkość próbkiKod porównania
Tworzywa melaminowo- formaldehydowe przeznaczone do kontaktu z żywnościąMigracja formaldehydulistopad 20171 próbka3/ILC/2017
Papier i tektura przeznaczone do kontaktu z żywnościąZawartość formaldehydu w wyciągu wodnym listopad 20171 próbka1/ILC/2017
Naczynia szklaneMigracja Pb i Cd - obrzeżewrzesień 20171 próbka4/ILC/2017
Naczynia ceramiczneMigracja Cd i Pb - wnętrzewrzesień 20171 próbka5/ILC/2017
Zboża i przetwory zbożoweObecność szkodników i ich pozostałości w produktach żywnościowychczerwiec 20171 próbka6-2/ILC/2017
Sól kuchennaZawartość jodku potasuczerwiec 20172 próbki A i B7/ILC/2017
Konserwy hermetycznie zamknięte (metalowe i blaszane)Szczelność i trwałość (analiza jakościowa)czerwiec 20171 próbka2-1/ILC/2017
Opakowania hermetycznie zamknięte (aluminiowe)Szczelność i trwałość (analiza jakościowa)czerwiec 20171 próbka2-2/ILC/2017
Owoce suszone i ich mieszanki; warzywa suszone i ich mieszanki; ziarna nasiona oleistych i strączkowych , grzyby suszone, orzechyObecność szkodników i ich pozostałości w produktach żywnościowychczerwiec 20171 próbka6-1/ILC/2017
Przetwory owocowo-warzywneKwasowość lotna w przeliczeniu na kwas octowykwiecień 20171 próbka9/ILC/2017
Przetwory owocowo-warzywneZawartość kwasów tłuszczowychkwiecień 20171 próbka10/ILC/2017
HerbataZawartość popiołu nierozpuszczalnego w kwasiekwiecień 20171 próbka11-1/ILC/2017
HerbataZawartość popiołu ogólnegokwiecień 20171 próbka11-2/ILC/2017
HerbataWoda/Sucha masakwiecień 20171 próbka11-3/ILC/2017
Przetwory owocowo-warzywneCechy organoleptyczne: np. wygląd, barwa, konsystencja, smak, zapachkwiecień 20171 próbka8/ILC/2017
KawaWoda/Sucha masamarzec 20171 próbka12/ILC/2017

 

Zgłoszenia przyjmujemy na Kartach Zgłoszeniowych (załącznik poniżej)

Minimalna ilość uczestników do przeprowadzenia w/w porównań międzylaboratoryjnych wynosi 6, w przypadku zgłoszenia się mniejszej liczby chętnych porównania nie odbędą się lub zostaną opracowane bez obróbki statystycznej.

kontakt w sprawie porównań międzylaboratoryjnych:

e-mail: ilc@a2kcent.pl

tel. 660 421 107 lub 608 301 418