Szkolenia laboratoria badawcze i wzorcujące

Oferta / Szkolenia laboratoria badawcze i wzorcujące
Kliknij i wypełnij krótki formularz, aby zgłosić się na szkolenie. ZGŁOŚ SIĘ NA SZKOLENIE

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najświeższe informacje bezpośrednio na swoją skrzynkę - podaj swój e-mail i subskrybuj nasz newsletter.

Podaj swój e-mail:

*Podaj swój e-mail ponownie i kliknij "WYPISZ", jeśli chcesz zrezygnować z subskrybcji.

Tutaj można wpisać tekst nad tabelką

Temat szkoleniaWykładowcaMiejsceDataCena
szkolenia
(netto)
KOD
szkolenia
Jakie zmiany nas czekają - nowa norma PN-EN lSO/IEC 17025:2017-Warszawa09.10.2017590.00N/01/1/2017

Szczegóły w późniejszym terminie

Jakie zmiany nas czekają - nowa norma PN-EN lSO/IEC 17025:2017-Warszawa04.12.2017590.00N/01/2/2017

Szczegóły w późniejszym terminie

Dostosowanie dokumentacji systemowej do wymagań nowej normy PN-EN lSO/lEC 17025:2017-Warszawa10.10.2017590.00N/02/1/2017

Szczegóły w późniejszym terminie

Dostosowanie dokumentacji systemowej do wymagań nowej normy PN-EN lSO/lEC 17025:2017-Wrocław14.11.2017590.00N/02/2/2017

Szczegóły w późniejszym terminie

Dostosowanie dokumentacji systemowej do wymagań nowej normy PN-EN lSO/lEC 17025:2017-Warszawa05.12.2017590.00N/02/3/2017

Szczegóły w późniejszym terminie

Jakie obowiązki stawia przed kierownictwem nowa norma PN-EN lSO/lEC 17025:2017-Wrocław13.11.2017590.00N/03/1/2017

Szczegóły w późniejszym terminie

Audyt wewnętrzny po nowemu - zmiany zgodnie z normą PN-EN lSO/lEC 17025:2017-Wrocław30.11.2017590.00N/04/1/2017

Szczegóły w późniejszym terminie

Szkolenie doskonalące dla auditorów wewnętrznych w laboratorium wg wymagań normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005Agnieszka KalarusWarszawa30.05.2017590.00S/06/1/2017
Szkolenie doskonalące dla auditorów wewnętrznych w laboratorium wg wymagań normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005Agnieszka KalarusWrocław21.06.2017590.00S/06/2/2017
Jak przeprowadzić dobry audit wewnętrzny (wg 17025)- scenki, sytuacje, przykładyAgnieszka KalarusWarszawa31.05.2017590.00S/07/1/2017
Jak przeprowadzić dobry audit wewnętrzny (wg 17025) - scenki, sytuacje, przykładyAgnieszka KalarusWrocław21.06.2017590.00S/07/2/2017
Jak uniknąć błędów w metodach miareczkowych na przykładzie oznaczaniu chlorków, twardości i indeksu nadmanganianowego wodyAnna OchmańskaWrocław20.06.2017590.00T/02/1/2017
Metody spektrofotometryczne – kompendium wiedzyAnna OchmańskaWrocław21.06.2017590.00T/16/1/2017
Miareczkowanie potencjometryczne – kompendium wiedzyAnna OchmańskaWrocław05.12.2017590.00T/21/2/2017
Sprawdzanie metody, zapewnienie jakości, nadzór nad wyposażeniem – spójny system w laboratorium chemicznym – na przykładzie oznaczania żelaza w wodzie metodą spektrofotometrycznąAnna OchmańskaWrocław04.12.2017590.00T/05/2/2017
Źródła błędów w metodach spektrofotometrycznych na przykładzie oznaczania żelaza, azotynów i chloru w wodzieAnna OchmańskaWrocław08.11.2017590.00T/04/2/2017
Obowiązki kierownika ds. jakości i kierownictwa technicznego w laboratorium badawczym posiadającym lub wdrażającym system zarządzania zgodny z normą PN-EN ISO/IEC 17025:2005Beata Langowska-SobotaWrocław09.11.2017590.00S/01/1/2017
Próby podejścia procesowego w zarządzaniu jakością oraz wykorzystanie elementów analizy ryzyka w podejmowaniu decyzji dotyczących utrzymania i rozwoju systemu zarządzania opartego na normie PN-EN ISO/IEC 17025:2005 w laboratorium badawczymBeata Langowska-SobotaWrocław26.10.2017590.00S/03/1/2017
Nadzór nad dokumentami i zapisami w wersji papierowej i elektronicznej w laboratorium badawczym posiadającym lub wdrażającym system zarządzania zgodny z normą PN-EN ISO/IEC 17025:2005Beata Langowska-SobotaWrocław29.09.2017590.00S/04/1/2017
Audit wewnetrzny w technikach instrumentalnych. Szkolenie dla audytorów w technikach instrumentalnych wraz z testem kompetencjiEwa SuchWrocław13.06.2017590.00S/09/1/2017
Praca z chemikaliami – wymagania dla laboratoriumGrażyna MielczarekWarszawa24.05.2017590.00P/05/1/2017
Bezpieczeństwo przy organizacji pracy w laboratorium chemicznymGrażyna MielczarekWarszawa27.09.2017590.00P/08/2/2017
Zarządzanie zakresem elastycznym w Laboratorium – metody mikrobiologiczne, serologiczne, molekularne Halina WróblewskaWarszawa29.05.2017590.00M/01/1/2017
Walidacja i szacowanie niepewności w analizach GMO wykonywanych techniką PCR; real-time PCRHalina WróblewskaWarszawa06.12.2017590.00M/02/1/2017
Potwierdzenie (walidacja/sprawdzenie) metod mikrobiologicznych, serologicznych, molekularnych oraz szacowanie niepewności z uwzględnieniem aktualnych wymagań akredytacyjnychHalina WróblewskaWarszawa20.06.2017590.00M/03/1/2017
Zapewnianie jakości wyników badań zgodnie z wymaganiami normy PN-EN ISO 7218:2008+Ap1:2010Halina WróblewskaWarszawa18.10.2017590.00M/04/1/2017
Badania mikrobiologiczne wody – metody referencyjne i alternatywne, badania równoważności metod wg PN-EN ISO 17994:2014-4. Wytyczne do porównania względnego odzysku mikroorganizmów według dwóch metod ilościowychHalina WróblewskaWarszawa21.06.2017590.00M/06/1/2017
Audit wewnętrzny w laboratorium - auditowanie systemu zarządzania, doskonalenie umiejętności audytowaniaHalina WróblewskaWarszawa19.09.2017590.00S/05/1/2017
Doskonalenie skuteczności systemu zarządzania w codziennym działaniu laboratoriumHalina WróblewskaWarszawa08.11.2017590.00S/08/1/2017
Badania mikrobiologiczne wody – metody referencyjne i alternatywne, badania równoważności metod wg PN-EN ISO 17994:2014-4. Wytyczne do porównania względnego odzysku mikroorganizmów według dwóch metod ilościowychHalina WróblewskaWarszawa19.10.2017590.00M/06/2/2017
Nowelizacja dokumentu EA-4/09 Akredytacja laboratoriów badań sensorycznychHanna MojskaWarszawa25.10.2017590.00T/08/1/2017
Nowe wymagania w zakresie zawartości akryloamidu w żywności – wartości wskaźnikowe, kodeksy praktyk, system HACCPHanna MojskaWarszawa10.10.2017590.00T/10/1/2017
Zapewnienie jakości badań SensorycznychHanna MojskaWarszawa11.10.2017590.00T/01/1/2017
Materiały do kontaktu z żywnością - zapewnienie jakości badań chemicznych i właściwości fizycznych oraz badań sensorycznychHanna MojskaWarszawa06.06.2017590.00T/09/1/2017
Prawie… wszystko o suplementach diety w świetle obowiązującego prawa żywnościowegoJoanna RządzkaWarszawa27.06.2017590.00R/02/2/2017
„W” ... JAK WARTOŚĆ ODŻYWCZA od 13 grudnia 2016r. dobrowolność czy obowiązek?Joanna RządzkaWarszawa04.10.2017590.00R/01/2/2017
Etykieta musi mówić prawdę…Joanna RządzkaWarszawa21.06.2017590.00P/04/2/2017
Chromatografia gazowa - wprowadzenieJózef RzepaWarszawa28.09.2017590.00T/23/2/2017
Przygotowanie próbek do analiz chromatograficznychJózef RzepaWarszawa21.06.2017590.00T/28/1/2017
Przygotowanie próbek do analiz chromatograficznychJózef RzepaWrocław19.10.2017590.00T/28/2/2017
Walidacja i szacowanie niepewności pobierania próbek na konkretnych przykładach – obliczeniaJustyna GregerWrocław06.06-07.06.20171060.00W/03/1/2017
Klasyfikacja i oznakowanie chemikaliów zgodnie z CLPMałgorzata Kupczewska-DobeckaWarszawa06.12.2017590.00P/01/2/2017
Pobieranie gazów odlotowych w celu oznaczania rtęci ogólnej wg wymagań normy PN-EN 3211:2006Marcin ŻakWarszawa18.05.2017590.00T/26/1/2017
Reprezentatywność pobierania próbek gazów odlotowych i pomiarów gazów odlotowych (w oparciu o najnowsze zmiany: PN-EN 15259:2011, PN-EN 14789:2017, PN-EN 15058:2017, PN-EN 14792:2017)Marcin ŻakWrocław20.06.2017590.00T/27/1/2017
Walidacja metod badań i szacowanie niepewności pomiaru w analizie chemicznej - przykłady obliczeńMarek DobeckiWarszawa08.06.2017590.00T/30/1/2017
Sterowanie jakością badań w laboratorium analitycznymMarek DobeckiWarszawa20.06.2017590.00T/31/1/2017
Pobieranie próbek czynników chemicznych na stanowiskach pracyMarek DobeckiWarszawa30.05.2017590.00T/32/1/2017
Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych. Wybór, szkolenie i monitorowanie zespołu do oceny sensorycznej. Rodzaje metod stosowanych w ocenie sensorycznej. Walidacja/sprawdzenie metod sensorycznych i sterowanie jakościąMarta PstrzochWarszawa21.06.2017590.00T/03/2/2017
Podstawy metody sensorycznej. Rodzaje metod. Wybór i szkolenia zespołu sensorycznegoMarta PstrzochWarszawa23.05.2017590.00T/07/1/2017
Podstawy metody sensorycznej. Rodzaje metod. Wybór i szkolenia zespołu sensorycznegoMarta PstrzochWrocław29.09.2017590.00T/07/2/2017

* Cena szkolenia obejmuje: udział w szkoleniu, materiały, wyżywienie (brunch lub obiad, przerwy kawowe), zaświadczenie o uczestnictwie.

** Cena szkolenia obemuje: udział w szkoleniu, materiały, wyżywienie (brunch lub obiad, przerwy kawowe), zaświadczenie o uczestnictwie oraz nocleg (ze śniadaniem i kolacją) odpowiednio dla szkoleń 1-dniowych - 1 nocleg, szkoleń 2-dniowych - 2 noclegi.

 

  ilość dni szkolenia     ilość godzin     cena szkolenia     cena szkolenia z noclegiem  
1   7     590,00     725,70 (1 nocleg)  
2   14     1060,00     1303,80 (2 noclegi)  


Powyższe ceny są cenami netto i należy do nich doliczyć podatek VAT, a ceny z noclegami dotyczą zakwaterowania w pokojach dwuosobowych oraz kolacji.

W przypadku rezerwacji pokoju 1-osobowego należy doliczyć do noclegu dodatkowo 100 zł netto / dobę hotelową.

Istnieje możliwość wystawienia osobnej faktury za noclegi. Zwolnienie z VAT nie dotyczy noclegów.

W cenie szkolenia są: udział w szkoleniu, materiały, wyżywienie, zaświadczenie o uczestnictwie oraz w zależności od opcji może być również nocleg z kolacją śniadaniem.