Szkolenia laboratoria badawcze i wzorcujące

Oferta / Szkolenia laboratoria badawcze i wzorcujące
Kliknij i wypełnij krótki formularz, aby zgłosić się na szkolenie. ZGŁOŚ SIĘ NA SZKOLENIE

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najświeższe informacje bezpośrednio na swoją skrzynkę - podaj swój e-mail i subskrybuj nasz newsletter.

Podaj swój e-mail:

*Podaj swój e-mail ponownie i kliknij "WYPISZ", jeśli chcesz zrezygnować z subskrybcji.

Tutaj można wpisać tekst nad tabelką

Temat szkoleniaWykładowcaMiejsceDataCena
szkolenia
(netto)
KOD
szkolenia
Metody klasyczne kontra metody testowe w badaniach spektrofotometrycznych wódDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa15.03.2018480.0003/01/01/18
Metody klasyczne kontra metody testowe w badaniach spektrofotometrycznych wódDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa12.06.2018480.0006/01/02/18
Metody klasyczne kontra metody testowe w badaniach spektrofotometrycznych wódDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa04.12.2018480.0012/01/04/18
Krzywa kalibracyjna a wzorcowanie – kompendium wiedzyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa17.05.2018480.0005/02/01/18
Oznaczanie pH i przewodności elektrycznej właściwej wodyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa09.05.2018480.0005/03/01/18
Metody badawcze stosowane w analizie fizykochemicznej wody w świetle wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 7 grudnia 2017 roku w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludziDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa20.03.2018480.0003/04/01/18
Statystyka dla „nie” metrologówDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa05.12.2018480.0012/05/3/18
Ocena ryzyka zawodowego związanego z narażeniem na czynniki chemiczne w świetle zmian w wykazie NDSMałgorzata Kupczewska DobeckaWarszawa13.03.2018480.0003/06/01/18
Audit wewnętrzny w technikach instrumentalnych zgodnie z normą PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa06.06.2018480.0006/07/02/18
Audit wewnętrzny w technikach instrumentalnych zgodnie z normą PN-EN ISO/IEC 17025:2018-2Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa03.10.2018480.0010/07/03/18
Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych. Wybór, szkolenie i monitorowanie zespołu do oceny sensorycznej. Rodzaje metod stosowanych w ocenie sensorycznej. Walidacja metod sensorycznych i sterowanie jakościąMarta PstrzochWarszawa19.04.2018480.0004/08/01/18
Analiza sensoryczna żywności – od utworzenia zespołu sensorycznego do akredytacjiMarta PstrzochWarszawa03.10.2018480.0010/09/02/18
W świecie analizy sensorycznej żywności. Od utworzenia panelu sensorycznego do akredytacji. Rola Lidera panelu sensorycznegoMarta PstrzochWarszawa26.04.2018480.0004/10/01/18
Norma PN-EN ISO/IEC 17025:2018-2 - nowe wydanie - wprowadzenie do normyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa10.05.2018480.0005/11/02/18
Auditowanie według normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-2Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa17.04.2018480.0004/12/02/18
Norma PN-EN ISO/IEC 17025:2018-2 - nowe wydanie - wprowadzenie do normyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa09.10.2018480.0010/11/05/18
Jak najłatwiej przystosować dokumentację systemu zarządzania do wymagań nowej normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-2 i FAB-07?Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa24.04.2018480.0004/13/01/18
Metody spektrofotometryczne – kompendium wiedzyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa27.09.2018480.0009/15/01/18
Jak uniknąć błędów w metodach miareczkowych na przykładzie oznaczaniu chlorków, twardości i indeksu nadmanganianowego wodyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa26.09.2018480.0009/16/01/18
Walidacja badań sensorycznychDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa12.04.2018480.0004/17/01/18
Walidacja badań sensorycznych Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa16.10.2018480.0010/17/02/18
Nowelizacja dokumentu EA-4/09 (2017) „Akredytacja laboratoriów badań sensorycznych” – jakie zmiany wprowadza w podejściu do wymagań akredytacyjnych?Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa13.03.2018480.0003/18/01/18
Nowelizacja dokumentu EA-4/09 (2017) „Akredytacja laboratoriów badań sensorycznych” – jakie zmiany wprowadza w podejściu do wymagań akredytacyjnych?Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa02.10.2018480.0010/18/02/18
Nowe wymagania dla producentów żywności w związku z wejściem w życie rozporządzenia Komisji (UE) 2017/2158 z dnia 20 listopada 2017 r. ustanawiającego środki łagodzące i poziomy odniesienia służące ograniczeniu obecności akryloamidu w żywnościDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa08.06.2018480.0006/19/01/18
Nowe wymagania dla producentów żywności w związku z wejściem w życie rozporządzenia Komisji (UE) 2017/2158 z dnia 20 listopada 2017r. ustanawiającego środki łagodzące i poziomy odniesienia służące ograniczeniu obecności akryloamidu w żywnościDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa04.10.2018480.0010/19/02/18
Kapilarna chromatografia gazowaJózef RzepaWarszawa09.10.2018480.0010/20/02/18
Przygotowanie próbek do analizy chromatograficznejJózef RzepaWarszawa04.12.2018480.0012/21/02/18
Analiza zmian i praktyczne podejście do procesu uaktualniania norm do pobierania próbek wodyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa20.03.2018480.0003/22/01/18
Praktyczne podejście do oznaczania metali w osadzie ściekowym i glebie - metoda FAASDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa17.05.2018480.0005/23/01/18
Szacowanie niepewności w badaniach mikrobiologicznych z uwzględnieniem aktualnych wymagań akredytacyjnychDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa09.04.2018480.0004/24/01/18
Nadzorowanie wyposażenia pomiarowego a spójność pomiarowa w badaniach mikrobiologicznychDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa08.06.2018480.0006/26/01/18
Potwierdzanie metod badawczych mikrobiologicznych, molekularnych i zapewnienie jakości na podstawie CRMDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa19.09.2018480.0009/25/01/18
Potwierdzenie (walidacja/sprawdzenie) metod mikrobiologicznych, serologicznych, molekularnych dla żywności, wody, materiału biologicznego, próbek środowiskowych z uwzględnieniem różnych technikDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa16.10.2018480.0010/27/01/18
Pobieranie próbek wody, ścieków, osadów ściekowych, gleb i odpadów - najczęstsze problemyZbigniew WalaszczykWarszawa12.06.2018480.0006/28/01/18
Walidacja i szacowanie niepewności pobierania próbek wody, ścieków, osadów i gleb w świetle wymagań normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-2Doświadczony wykładowca, praktyk Warszawa04.10.2018480.0010/29/02/18
Nowe wymagania normalizacyjne w obszarze pobierania i przygotowania próbek pobranych z łańcucha żywnościowego do badań mikrobiologicznych wg norm PN-EN ISO 6887-1 do 6Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa15.03.2018480.0003/30/01/18
Wymagania dla metod pomiarów czynników chemicznych w powietrzu środowiska pracyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa23.05.2018480.0005/31/01/18
Pobieranie próbek czynników chemicznych na stanowiskach pracyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa12.06.2018480.0006/32/01/18
Błędy przygotowania próbek do analiz fizykochemicznych wód, ścieków, osadów i glebDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWarszawa19.06.2018480.0006/35/01/18
Jak zrozumieć ISO/IEC Guide 98 (część 1-5) – czyli walidacja i szacowanie niepewności metody zgodnie z wymaganiami nowej normy PN-EN ISO/IEC 17025:2018-2Sylwia PawlakWarszawa12.04-13.04.2018960.0004/36/01/18
Metody klasyczne kontra metody testowe w badaniach spektrofotometrycznych wódDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWrocław16.10.2018480.0010/01/03/18
Krzywa kalibracyjna a wzorcowanie – kompendium wiedzyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWrocław15.10.2018480.0010/02/02/18
Oznaczanie pH i przewodności elektrycznej właściwej wodyDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWrocław20.09.2018480.0009/03/02/18
Metody badawcze stosowane w analizie fizykochemicznej wody w świetle wymagań Rozporządzenia Ministra Zdrowia z 7 grudnia 2017 roku w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludziDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWrocław05.06.2018480.0006/04/02/18
Statystyka dla „nie” metrologówDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWrocław10.04.2018480.0004/05/01/18
Statystyka dla „nie” metrologówDoświadczony wykładowca, praktyk i auditorWrocław19.09.2018480.0009/05/02/18
Ocena ryzyka zawodowego związanego z narażeniem na czynniki chemiczne w świetle zmian w wykazie NDSMałgorzata Kupczewska DobeckaWrocław05.06.2018480.0006/06/02/18
Audit wewnętrzny w technikach instrumentalnych zgodnie z normą PN-EN ISO/IEC 17025:2018-2Doświadczony wykładowca, praktyk i auditorWrocław11.04.2018480.0004/07/01/18
Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych. Wybór, szkolenie i monitorowanie zespołu do oceny sensorycznej. Rodzaje metod stosowanych w ocenie sensorycznej. Walidacja metod sensorycznych i sterowanie jakościąMarta PstrzochWrocław28.09.2018480.0009/08/02/18
Analiza sensoryczna żywności – od utworzenia zespołu sensorycznego do akredytacjiMarta PstrzochWrocław11.06.2018480.0006/09/01/18

* Cena zawiera udział w szkoleniu, materiały, obiad, przerwy kawowe oraz zaświadczenie o uczestnictwie.

Opcje rabatów za udział w szkoleniach:

  Opcja     Rabat     Cena zł/os netto  
  Pierwsza osoba     0     480,-  
  Druga i kolejne osoby     -80zł/os     400,-  

 

 

Powyższe ceny są cenami netto i należy do nich doliczyć podatek VAT.

 

Istnieje możliwość wystawienia osobnej faktury za noclegi. Zwolnienie z VAT nie dotyczy noclegów.